Sałatka ze szpinaku
Sałatka ze szpinaku
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Szpinak świeży - 0.5 kgOliwa - 6 łyżekSok cytrynowy - z 1 cytrynyCukinia - 2 małe sztSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W rondlu rozgrzej oliwę. Włóż przebrany i opłukany, jeszcze lekko wilgotny szpinak, duś około 5-8 minut. Teraz dodaj cukinie przekrojone wzdłuż na połówki, duś razem kolejne 5-8 minut. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Podawaj z chlebem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory