Salceson z leśnych grzybów

Małgorzata Marchewka/Magazyn Kuchnia 19.11.2020 15:17
(brak ocen)
OCEŃ
Salceson z leśnych grzybów
Salceson z leśnych grzybów
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Grzyby i posiekany czosnek  podsmażamy na oleju, zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości (ok. 15 min) razem z przyprawami, pod koniec dodajemy natkę. W małej ilości gorącego bulionu rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do potrawy. Odstawiamy do przestudzenia.

2 / 2

Z okrągłej plastikowej butelki (np. po wodzie mineralnej) ścinamy wierzch i wlewamy do niej galaretę schłodzoną do temperatury pokojowej. Odstawiamy na noc do lodówki. Przed podaniem rozcinamy nożyczkami plastikową powłokę butelki i ostrożnie wyjmujemy 'salceson'. Podajemy pokrojony w cienkie plastry.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps