Salsa mexicana

Salsa mexicana
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Pomidory - 40 dagCebula - 18 dagChili - 1 zielona papryczkaKolendra (natka) - szklanka posiekanejSok z limonki - z 1 (lub cytryny)Czosnek - ząbekOliwa - 3 łyżkiSól morska - łyżeczka grubejPieprz cayenne (pieprz kajeński) - 1/4 łyżeczki (jeśli sos ma być ostry)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Warzywa umyj, obierz, drobno pokrój, wymieszaj z kolendrą, oliwą, solą i pieprzem, polej sokiem z cytryny. Przykryj i odstaw do lodówki nawet na 2 dni. Podawaj z tortillą albo chipsami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory