Sandacz na buraczkach z kawowym winegretem

Sandacz na buraczkach z kawowym winegretem
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Burak - 4 średnieOliwa - 4 łyżekOcet balsamiczny - 2 łyżki octu kawowegoKoperek - 1 pęczekSandacz - 6 filetów bez skóryTymianek suszony - 2 łyżeczkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Buraki obieramy i kroimy na cienkie plastry. Układamy na 6 talerzach, skrapiamy mieszanką z octu kawowego, 3 łyżek oliwy, szczypty soli i pieprzu.
2 / 3
Sandacza posypujemy tymiankiem, solimy, pieprzymy, skrapiamy resztą oliwy. Każdy filet zawijamy w folię aluminiową, pieczemy 15 minut w temp. 200°C.
3 / 3
Zdejmujemy folię, układamy ryby na burakach. Posypujemy posiekanym koperkiem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory