Sandacz na buraczkach z kawowym winegretem

Magazyn Kuchnia/ Tessa Capponi-Borawska 16.02.2021 12:30
(brak ocen)
OCEŃ
Sandacz na buraczkach z kawowym winegretem
Sandacz na buraczkach z kawowym winegretem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Buraki obieramy i kroimy na cienkie plastry. Układamy na 6 talerzach, skrapiamy mieszanką z octu kawowego, 3 łyżek oliwy, szczypty soli i pieprzu.

2 / 3

Sandacza posypujemy tymiankiem, solimy, pieprzymy, skrapiamy resztą oliwy. Każdy filet zawijamy w folię aluminiową, pieczemy 15 minut w temp. 200°C.

3 / 3

Zdejmujemy folię, układamy ryby na burakach. Posypujemy posiekanym koperkiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.