Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach

Jerzy Pasikowski/Magazyn Kuchnia 10.07.2020 13:54
(brak ocen)
OCEŃ
Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach
Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Robimy masę z miękkiego masła, posiekanych orzechów oraz bułki tartej, wstawiamy na godzinę do lodówki. Filet z sandacza smażymy na oleju sojowym. Z masy formujemy placuszki o grubości 0,5 cm i układamy na usmażonej rybie. Zapiekamy 2 minuty w 180 st. C.

2 / 4

Przygotowujemy sos: wino wlewamy do rondelka, dodajemy miód i połowę wiśni. Gotujemy 10 minut, miksujemy. Ponownie przekładamy do rondelka, dodajemy pozostałe wiśnie i zagotowujemy.

3 / 4

Pośrodku talerza układamy wiśnie, na nich zapieczoną rybę, wokół polewamy sosem.

4 / 4
Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps