Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach

Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Masło - 80 gOrzechy włoskie - 200 g łuskanychBułka tarta - 60 gSandacz - 600 g filetuOlej sojowy - 2 łyżkiWino czerwone - 40 mlMiód pszczeli - 2 łyżkiWiśnie - 400 g bez pestekSól - do smakuPieprz biały mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Robimy masę z miękkiego masła, posiekanych orzechów oraz bułki tartej, wstawiamy na godzinę do lodówki. Filet z sandacza smażymy na oleju sojowym. Z masy formujemy placuszki o grubości 0,5 cm i układamy na usmażonej rybie. Zapiekamy 2 minuty w 180 st. C.
2 / 4
Przygotowujemy sos: wino wlewamy do rondelka, dodajemy miód i połowę wiśni. Gotujemy 10 minut, miksujemy. Ponownie przekładamy do rondelka, dodajemy pozostałe wiśnie i zagotowujemy.
3 / 4
Pośrodku talerza układamy wiśnie, na nich zapieczoną rybę, wokół polewamy sosem.
4 / 4
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory