Sangria
Sangria
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Wino białe - cztery litryBrandy - pół szklankiCointreau - 1/4 szklankiSok pomarańczowy - litrSok cytrynowy - szklankaCukier - pół szklanki drobnegoLód - 6-8 kostekWoda mineralna - litr zimnejPomarańcze - dwie sparzone i pokrojone w cieniutkie plasterkiCytryna - 1-2 sparzone i pokrojone w cieniutkie plasterki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wszystkie składniki schłodź w lodówce. Do dużego szklanego naczynia wlej wino, brandy i likier. Wymieszaj oba soki i rozpuść w nich cukier, a potem dodaj do alkoholi. Wymieszaj, wrzuć lód, wlej wodę mineralną i włóż plasterki owoców. Podawaj od razu. Najpopularniejsza w Hiszpanii. Jest pyszna, świetnie gasi pragnienie i odświeża, ale uwaga - łatwo idzie do głowy!
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory