Sausage rolls

Sausage rolls (paszteciki z kiełbasą)
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Tak
Składniki (4porcje)
-
Kiełbasa - 3/4 kgJajka - 3 sztBułka tarta - 1/2 szklankiSos worcestershire - 3 łyżkiKoncentrat pomidorowy - 2 łyżkiSezam - 2 łyżkiCiasto francuskie - 50 dag (mrożonego)Sól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Piekarnik rozgrzej do temp. 200 st. C. Kiełbaski drobniutko posiekaj. Wymieszaj z 2 jajkami, bułką tartą, sosem Worcestershire i koncentratem, przypraw solą i pieprzem.
2 / 2
Ciasto rozmroź, rozwiń i potnij na pasy 12 x 24 cm. Wzdłuż każdego pasa nakładaj porcje farszu i zwijaj w rulony. Każdy rulon pokrój na 4 mniejsze kawałki. Ułóż je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia (miejscem złączenia ciasta do dołu). Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp ziarenkami sezamu i piecz 20-25 minut na złoty kolor.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory