Składniki (5porcji)
-
Schab surowy - 40 dagKapusta biała - 25 dagCebula biała - 1Pieczarki - 15 dagOlej rzepakowy - 2 łyżkiMajeranek suszony - 1-2 łyżkiKminek - 1 łyżeczka mielonegoSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso pokrój w słupki. Przypraw solą, pieprzem i kminkiem, odstaw na 30 minut. Kapustę poszatkuj, grzyby pokrój w plasterki, cebulę w piórka. W woku rozgrzej łyżkę oleju, włóż mięso, smaż, mieszając, a usmażone kawałki przekładaj na kratkę woka. Do woka wlej resztę oleju, dodaj cebulę i grzyby, usmaż, odsuń na kratkę. Na końcu usmaż kapustę. Mięso połącz z cebulą, grzybami, majerankiem i 2-3 łyżkami gorącej wody.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory