Schab z kapustą i grzybami

Magazyn Kuchnia 17.12.2019 22:59
(brak ocen)
OCEŃ
Schab z kapustą i grzybami
Schab z kapustą i grzybami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso pokrój w słupki. Przypraw solą, pieprzem i kminkiem, odstaw na 30 minut. Kapustę poszatkuj, grzyby pokrój w plasterki, cebulę w piórka. W woku rozgrzej łyżkę oleju, włóż mięso, smaż, mieszając, a usmażone kawałki przekładaj na kratkę woka. Do woka wlej resztę oleju, dodaj cebulę i grzyby, usmaż, odsuń na kratkę. Na końcu usmaż kapustę. Mięso połącz z cebulą, grzybami, majerankiem i 2-3 łyżkami gorącej wody.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps