Scotch eggs

Scotch eggs
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Jajka - 10Cebula - 1Mięso mielone wieprzowe - 50 dagBułka tarta - 10 dagSól - do smakuPieprz biały mielony - do smakuMusztarda stołowa - łyżeczkaMąka pszenna - 3-4 łyżki do panierowaniaOlej rzepakowy - do głębokiego smażenia (lub inny tłuszcz)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ugotuj na twardo 8 jajek. Obierz i posiekaj cebulę, wymieszaj z mięsem, 3 łyżkami tartej bułki i 1 jajkiem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i musztardą. Jajka obierz, ostudź i oklej masą mięsną. Przygotowane jajka panieruj najpierw w mące, następnie w ostatnim roztrzepanym jajku. Na koniec otocz je w tartej bułce. Rozgrzej tłuszcz we frytkownicy. Gdy osiągnie 180 st. C, ostrożnie wkładaj jajka i smaż na złoty kolor (po 6-8 minut). Osącz na papierowym ręczniku i ostudź. Podawaj z sałatką z porów lub selera.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory