Składniki (4porcje)
-
Jajka - 1Camembert - 4 niezbyt dojrzałeBułka tarta - 1/2 szklankiOliwa - 2 łyżkiMasło - 2 łyżkiŚliwki - 500 gOregano świeże - 1 łyżeczkaCzosnek - 1 ząbekSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 5
Jajko roztrzepujemy. W każdym serku nacinamy kieszonkę.
2 / 5
Obtaczamy go w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy ser z obu stron.
3 / 5
Czosnek przeciskamy przez praskę, śliwki rozkrawamy i wyjmujemy pestki.
4 / 5
Połówki owoców mieszamy z czosnkiem, oregano, odrobiną soli i pieprzu. Nadziewamy krążki sera.
5 / 5
Na patelni rozgrzewamy masło i dusimy ser jeszcze 5 minut. Od razu podajemy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory