Ser faszerowany śliwkami

Dorota Biały/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 17:02
(brak ocen)
OCEŃ
Ser faszerowany śliwkami
Ser faszerowany śliwkami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Jajko roztrzepujemy. W każdym serku nacinamy kieszonkę.

2 / 5

Obtaczamy go w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy ser z obu stron.

3 / 5

Czosnek przeciskamy przez praskę, śliwki rozkrawamy i wyjmujemy pestki.

4 / 5

Połówki owoców mieszamy z czosnkiem, oregano, odrobiną soli i pieprzu. Nadziewamy krążki sera.

5 / 5

Na patelni rozgrzewamy masło i dusimy ser jeszcze 5 minut. Od razu podajemy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps