Serniczki marcepanowe z wiśniami duszonymi z rozmarynem

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 10.12.2019 19:00
(brak ocen)
OCEŃ
Serniczki marcepanowe z wiśniami duszonymi z rozmarynem
Serniczki marcepanowe z wiśniami duszonymi z rozmarynem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Twaróg miksujemy ze śmietanką, ksylitolem i mąką na gładką masę. Miksując, dodajemy po jednym jajku i marcepan starty na tarce o małych oczkach (marcepan możemy wcześniej zmrozić, by łatwiej go było ścierać). Miksujemy kilka minut, żeby ciasto się dobrze napowietrzyło. Ciastem napełniamy lekko posmarowane masłem foremki. Ustawiamy je w brytfannie i wlewamy do niej wodę do połowy wysokości foremek. Serniczki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 140 st., pieczemy ok. 20 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Masło i wiśnie lub pokrojony ananas wkładamy na lekko rozgrzaną patelnię, posypujemy ksylitolem i rozmarynem, mieszamy. Dusimy kilka minut. Polewamy gotowe serniczki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.