Sernik wiedeński z rodzynkami

Magazyn Kuchnia 15.12.2019 00:36
(brak ocen)
OCEŃ
Sernik wiedeński z rodzynkami
Sernik wiedeński
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (20porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ser i ziemniaki (bez skórki) mielimy dwukrotnie w maszynce. Ucieramy na pianę masło z cukrem. Cały czas ucierając, dodajemy stopniowo po jednym żółtku i po łyżce zmielonego sera z ziemniakami. Sparzone rodzynki i skórkę pomarańczową mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy sztywną pianę. Wymieszane z mąką i proszkiem bakalie dodajemy razem z pianą do masy serowej. Dodajemy także drobno pokrojoną wanilię i delikatnie, ale bardzo dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką tortownicy i pieczemy 45-60 minut w piekarniku nagrzanym do 160-180°C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps