Sezamowe skrzydełka kurczaka

Magazyn Kuchnia 31.07.2020 13:57
(brak ocen)
OCEŃ
Sezamowe skrzydełka kurczaka
Sezamowe skrzydełka kurczaka
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozgrzewamy piekarnik do 210 st. C. Blachę wykładamy folią aluminiową, smarujemy ją olejem.

2 / 3

Czosnek rozcieramy z solą, dodajemy sos sojowy, sos hoisin, miód, olej sezamowy i chilli. W mieszaninie obtaczamy skrzydełka, układamy na blasze. Pieczemy 35 minut, odwracając raz w połowie czasu pieczenia.

3 / 3

Upieczone skrzydełka obtaczamy w sezamie i posiekanej dymce, od razu podajemy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA