Sielawa ze szczawiem i wanilią

Jean Sulipce/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 15:25
(brak ocen)
OCEŃ
Sielawa ze szczawiem i wanilią
Sielawa ze szczawiem i wanilią
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Robimy zielone purée: szczaw blanszujemy minutę, odcedzamy, wkładamy na chwilę do zimnej wody, odciskamy. Miksujemy (w razie potrzeby dodając nieco wody), przecieramy przez sitko.

2 / 5

Purée wkładamy do rondla, ustawiamy na małym ogniu, wkładamy masło pokrojone na kawałki, mieszamy.

3 / 5

Dodajemy wanilię (ziarenka i połówki laski) i zmiksowany szpinak, solimy, zdejmujemy z ognia. Po 20 minutach wyjmujemy połówki laski wanilii.

4 / 5

Zdejmujemy skórę z filetów rybnych, mięso solimy z obu stron, każdy kawałek zawijamy w folię do pieczenia i wkładamy na 6-7 minut do piekarnika parowego nagrzanego do 70 st. C (ew. wstawiamy do zwykłego piekarnika naczynie z wodą).

5 / 5

Po zdjęciu folii obtaczamy sielawy w purée ze szczawiu, solimy i pieprzymy. Danie można ozdobić liśćmi szczawiu lub szczawiku.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps