Śledź czerwony
Śledź czerwony
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny
Składniki (4porcje)
-
Śledzie solone - 4 filety, sprawioneCebula biała - 3Olej rzepakowy - 70 mlKoncentrat pomidorowy - 1 mała puszkaSól - do smakuCukier - do smakuPapryka mielona słodka - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na stole z zakąskami musi być choć jeden rodzaj śledzi. Te czerwone prezentują się najładniej, ale popularny jest też śledź w majonezie, czyli sieliodka pod szuboj.
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj koncentrat i ew. nieco wody. Przypraw, podgrzewaj minutę, ostudź. Śledzie pokrój na kawałki, ułóż w słoju, przekładając każdą warstwę cebulą. Pozostaw na noc. Podawaj razem z cebulą na czarnym chlebie posmarowanym masłem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory