Śledź czerwony

Magazyn Kuchnia 09.12.2019 13:55
(brak ocen)
OCEŃ
Śledź czerwony
Śledź czerwony
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na stole z zakąskami musi być choć jeden rodzaj śledzi. Te czerwone prezentują się najładniej, ale popularny jest też śledź w majonezie, czyli sieliodka pod szuboj.

Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj koncentrat i ew. nieco wody. Przypraw, podgrzewaj minutę, ostudź. Śledzie pokrój na kawałki, ułóż w słoju, przekładając każdą warstwę cebulą. Pozostaw na noc. Podawaj razem z cebulą na czarnym chlebie posmarowanym masłem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.