Śledź z cebulką po polsku

Magazyn Kuchnia 09.12.2019 14:25
(brak ocen)
OCEŃ
Śledź z cebulką po polsku
Śledź z cebulką po polsku
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Śledzie wymocz, tak, aby nie były za słone. Pokrój w dzwonka. Cytrynę obierz i pokrój w plasterki. W dużym słoiku układaj na przemian śledzie, cytrynę i ziele angielskie. Zalej olejem i odstaw na 2-3 dni. Na kilka godzin przed podaniem posiekaj cebulę, sparz wrzątkiem na sicie, osącz, ostudź i dodaj do śledzi.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA