Śledzie curry ze skórką pomarańczową
Śledzie curry ze skórką pomarańczową
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny
Składniki (4porcje)
-
Śledzie a la matias - 6-8 filetówMleko 3.2 proc. - 1/2 szklankiJabłka - 1, winneSkórka pomarańczowa - 1/2 opakowanie kandyzowanej skórki (ok. 5 dag)Majonez - 4 łyżkiŚmietana 18 proc. - 4 łyżkiSok cytrynowy - łyżkaCurry - 1/2 łyżeczkiCukier - do smakuSól - do smakuSzczypiorek - 2 łyżki drobno pokrojonego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filety zalewamy mlekiem i odstawiamy na 2 godz. Następnie osuszamy i kroimy na kawałki. Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę. Mieszamy: skórkę pomarańczową, jabłko, majonez, śmietanę, sok z cytryny, curry, cukier i sól. Układamy śledzie na półmisku i polewamy sosem. Posypujemy szczypiorkiem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory