Śledzie po skandynawsku

Magazyn Kuchnia 06.12.2019 20:09
(brak ocen)
OCEŃ
Śledzie po skandynawsku
Śledzie po skandynawsku
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Śledzie umyj, wykrój filety, skrop od środka sokiem z cytryny i posól. Końce filetów załóż do środka. Śledzie ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką masła. Polej śmietaną wymieszaną z keczupem i chrzanem, skrop pozostałym roztopionym masłem. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 st. C. Podawaj z ziemniakami z wody i zieloną sałatą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps