Śledzie po skandynawsku

Śledzie po skandynawsku
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny
Składniki (4porcje)
-
Śledzie a la matias - 75 dag świeżych, niesolonych, oczyszczonychŚmietana 22 proc. - 3/4 szklankiKeczup - 2 łyżkiChrzan - 3 łyżki startegoMasło - 1,5 łyżkiSok cytrynowy - łyżkaSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śledzie umyj, wykrój filety, skrop od środka sokiem z cytryny i posól. Końce filetów załóż do środka. Śledzie ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką masła. Polej śmietaną wymieszaną z keczupem i chrzanem, skrop pozostałym roztopionym masłem. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 st. C. Podawaj z ziemniakami z wody i zieloną sałatą.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory