Śledzie po skandynawsku najlepsze

Magazyn Kuchnia 13.12.2019 23:29
(brak ocen)
OCEŃ
Śledzie po skandynawsku najlepsze
Śledzie po skandynawsku
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do 30 minut

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Śledzie umyj, wykrój filety, skrop od środka sokiem z cytryny i posól. Końce filetów załóż do środka. Śledzie ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką masła. Polej śmietaną wymieszaną z keczupem i chrzanem, skrop pozostałym roztopionym masłem. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C. Podawaj z ziemniakami z wody i zieloną sałatą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps