Śledzie po skandynawsku najlepsze

Śledzie po skandynawsku
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do 30 minut
Składniki (4porcje)
-
Śledzie a la matias - 75 dag, świeżych, niesolonych, oczyszczonychŚmietana 22 proc. - 3/4 szklankiKeczup - 2 łyżkiChrzan - 3 łyżki, startegoMasło - 1.5 łyżkiSok cytrynowy - łyżkaSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śledzie umyj, wykrój filety, skrop od środka sokiem z cytryny i posól. Końce filetów załóż do środka. Śledzie ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką masła. Polej śmietaną wymieszaną z keczupem i chrzanem, skrop pozostałym roztopionym masłem. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C. Podawaj z ziemniakami z wody i zieloną sałatą.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory