Śledzie w oleju z porem i kaparami

Śledzie w oleju z porem i kaparami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do 30 minut
Składniki (0porcji)
-
Śledzie solone - 6-8 filetówAnchois - 1 mała puszkaPor - 2 niedużeOliwa - szklankaPieprz ziołowy - 1/4 łyżeczkiZioła prowansalskie - 1/4 łyżeczkiKapary - 2 łyżkiSok cytrynowy - łyżeczkaSól - szczypta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filety kroimy na nieduże kawałki, anchois - na jeszcze mniejsze. Mieszamy. Pory kroimy w plasterki i dusimy na kilku łyżkach oliwy, dodając pieprz i zioła. Gdy będą miękkie, dodajemy kapary, sok z cytryny i resztę oliwy. Studzimy i łączymy ze śledziami. Jeżeli potrzeba, dosalamy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory