Śledzie w oleju z porem i kaparami

Dorota Próchniewicz, Magazyn Kuchnia 12.12.2019 19:36
(brak ocen)
OCEŃ
Śledzie w oleju z porem i kaparami
Śledzie w oleju z porem i kaparami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do 30 minut

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Filety kroimy na nieduże kawałki, anchois - na jeszcze mniejsze. Mieszamy. Pory kroimy w plasterki i dusimy na kilku łyżkach oliwy, dodając pieprz i zioła. Gdy będą miękkie, dodajemy kapary, sok z cytryny i resztę oliwy. Studzimy i łączymy ze śledziami. Jeżeli potrzeba, dosalamy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.