Śledzie w śmietanie z jaśkiem

Śledzie w śmietanie z jaśkiem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny
Składniki (5porcji)
-
Śledzie solone - 25 g płatówFasola biała sucha - 15-20 dag (jasiek)Cebula biała - 2Śmietana 18 proc. - 1/4 litraJabłka - 2Ocet spirytusowy - 1 łyżkaCukier - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Fasolę namoczyć na noc. Ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Odcedzić. Śledzie pokroić na kawałki. Cebulę i jabłka pokroić w kostkę. Śmietanę wymieszać z cukrem, pieprzem i octem. Zalać wszystkie składniki, udekorować natką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory