Śledzie z sosem curry

Magazyn Kuchnia 17.12.2019 22:15
(brak ocen)
OCEŃ
Śledzie z sosem curry
Śledzie z sosem curry
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Filety śledziowe pokrój na mniejsze kawałki. Jabłka cienko obierz ze skórki, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Przypraw do smaku cynamonem i podsmaż, a właściwie podduś na rozgrzanym maśle. Teraz zmiksuj wszystkie składniki sosu curry, a gdy powstanie jednolita emulsja, przypraw do smaku. Filety śledziowe układaj na jabłkach, polej sosem curry.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.