Śledzie z sosem curry
Śledzie z sosem curry
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (5porcji)
-
Śledzie a la matias - 40 dag wymoczonych filetówJabłka - 2 kwaśneCytryna - 1Masło - 5 dagKoperek - do smakuBanan - 1Śmietana 12 proc. - 1/2 szklanki (śmietana ma być kwaśna)Oliwa - 2 łyżkiLimonka - sok z 1Curry - 1 łyżka pastySól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuChili - do smakuCynamon - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filety śledziowe pokrój na mniejsze kawałki. Jabłka cienko obierz ze skórki, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Przypraw do smaku cynamonem i podsmaż, a właściwie podduś na rozgrzanym maśle. Teraz zmiksuj wszystkie składniki sosu curry, a gdy powstanie jednolita emulsja, przypraw do smaku. Filety śledziowe układaj na jabłkach, polej sosem curry.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory