Ślimaki zapiekane w pieczarkach

Magazyn Kuchnia 10.02.2020 10:41
(brak ocen)
OCEŃ
Ślimaki zapiekane w pieczarkach
Ślimaki zapiekane w pieczarkach
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Nóżki pieczarek odcinamy i wyrzucamy (lub wykorzystujemy w innej potrawie); kapelusze podsmażamy na łyżce masła. Resztę masła ucieramy na zimno z serem, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekaną natkę i zmiażdżony czosnek. Na dno każdej pieczarki kładziemy trochę sera z dodatkami, na to ślimaka (jeśli są mrożone, trzeba je wcześniej rozmrozić) i po wierzchu rozprowadzamy resztę masy serowej. Zapiekamy przez 5 min w 220°C. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps