Składniki (0porcji)
-
Pieczarki - 6 kremowychMasło - 3 łyżkiSer ementaler - 20 gSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuNatka pietruszki - do smakuCzosnek - do smakuŚlimaki - 6
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nóżki pieczarek odcinamy i wyrzucamy (lub wykorzystujemy w innej potrawie); kapelusze podsmażamy na łyżce masła. Resztę masła ucieramy na zimno z serem, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekaną natkę i zmiażdżony czosnek. Na dno każdej pieczarki kładziemy trochę sera z dodatkami, na to ślimaka (jeśli są mrożone, trzeba je wcześniej rozmrozić) i po wierzchu rozprowadzamy resztę masy serowej. Zapiekamy przez 5 min w 220°C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory