Śniegowe kuleczki Kubusia Puchatka

Barbara Dereń-Marzec/Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:48
(1 ocena)
OCEŃ
Śniegowe kuleczki Kubusia Puchatka
Śniegowe kuleczki Kubusia Puchatka
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowywanie ciasta: 10 minut Chłodzenie: 60 minut Formowanie ciastek i pieczenie: 20 minut

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodajemy kolejno esencję waniliową, żółtka, skórkę, sok z pomarańczy, mąkę i migdały. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Ze schłodzonego ciasta formujemy na stolnicy kuleczki o średnicy 2,5 cm. Pieczemy przez 8-10 minut w temperaturze 180 st. C. Jeszcze ciepłe ciasteczka obtaczamy w cukrze pudrze. Powtarzamy tę czynność, kiedy kuleczki już ostygną.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.