Sola w pomarańczach

Sola w pomarańczach
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (0porcji)
-
Czosnek - dwa ząbkiSok cytrynowy - cztery łyżkiCebula biała - dwiePomarańcze - trzySok pomarańczowy - 500 ml świeżegoŚmietana 18 proc. - 250 mlPieprz czarny mielony - pół łyżeczkiSól - do smakuOliwa - do natłuszczeniaSola - sześć filetów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Czosnek drobno siekamy i mieszamy z sokiem cytrynowym. Cebule obieramy i ścieramy na grubej tarce. Rybę oprószamy solą i pieprzem, nacieramy czosnkiem i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. 2 pomarańcze kroimy na cienkie plasterki, usuwając skórki, i rozkładamy na filetach. Rolujemy je razem z rybą, spinając wykałaczką. Układamy rybę i grube plastry pozostałej pomarańczy w natłuszczonej formie. Polewamy sokiem z pomarańczy, posypujemy cebulą. Pieczemy 25-35 min w 190°C, polewając sosem z pieczenia. Polewamy śmietaną. Podajemy z ryżem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory