Sorbet rabarbarowy

Magazyn Kuchnia/Anna Wrońska 10.02.2021 16:01
(brak ocen)
OCEŃ
Sorbet rabarbarowy
Sorbet rabarbarowy
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rabarbar umyj, obierz i pokrój na kawałki. Dodaj wodę i cukier, duś pod przykryciem około 10 minut. Gdy lekko przestygnie, zmiksuj. Mus rabarbarowy przełóż do salaterki i wstaw do zamrażarki na 2-3 godziny.

2 / 2

Mieszaj energicznie co pół godziny, zeksrobując tworzące się lodowe kryształki. Gotowy sorbet podawaj w pucharkach polany bardzo zimnym winem musującym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps