Sorbet rabarbarowy
Sorbet rabarbarowy
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Rabarbar - 40 dagWoda - 1/2 szkl.Cukier - 12 dagWino białe - 1/2 butelki półsłodkiego musującego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rabarbar umyj, obierz i pokrój na kawałki. Dodaj wodę i cukier, duś pod przykryciem około 10 minut. Gdy lekko przestygnie, zmiksuj. Mus rabarbarowy przełóż do salaterki i wstaw do zamrażarki na 2-3 godziny.
2 / 2
Mieszaj energicznie co pół godziny, zeksrobując tworzące się lodowe kryształki. Gotowy sorbet podawaj w pucharkach polany bardzo zimnym winem musującym.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory