Sorbet różany

Dorota Próchniewicz/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 16:26
(brak ocen)
OCEŃ
Sorbet różany
Sorbet różany
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Miód rozpuszczamy w gorącej herbacie. Studzimy.

2 / 4

Mieszamy z sokiem, likierem, wodą różaną.

3 / 4

Wlewamy do plastikowego pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika i mrozimy przez 2-2,5 godziny, mieszając co 15-20 minut, ażeby masa zachowała konsystencję zmrożonego śniegu.

4 / 4

Sorbet podajemy z różaną konfiturą, udekorowany płatkami róż

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps