Sos chili
Sos chili
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Odkrój ogonki papryczek chili, strąki przekrój wzdłuż i usuń nasionka (jeśli chcesz, aby sos był mniej pikantny), a potem pokrój na kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę, przełóż do malaksera i zmiksuj na gładką pastę z kawałkami chili. Dodaj cukier i kawałki limonek, miksuj dalej, aż otrzymasz jednolitą masę. Przełóż do małej miseczki, dodaj wodę, ocet winny i sos rybny. Wymieszaj i od razu podawaj.
2 / 2
Do sosu chili możesz dodać posiekaną świeżą kolendrę (lub inne zioła), posiekany imbir albo ananasy z puszki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory