Sos chlebowy

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 16:59
(brak ocen)
OCEŃ
Sos chlebowy
Sos chlebowy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Cebulę obieramy i szpikujemy goździkami. Wkładamy do garnka z mlekiem i liściem laurowym, doprowadzamy do wrzenia.

2 / 5

Odstawiamy pod przykryciem na 30 minut. Dodajemy rozdrobnione pieczywo i masło.

3 / 5

Ubijamy sos na bardzo małym ogniu (15-20 minut), pilnując, aby się nie przypalił.

4 / 5

Wyjmujemy cebulę i liść laurowy, przyprawiamy gałką, solą i pieprzem.

5 / 5

Przed podaniem wlewamy kilka łyżek śmietanki i mieszamy. Sos pasuje do pieczonego indyka, kapłona lub gęsi.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA