Sos cumberland

Sos cumberland
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Dżem - 32 g żurawiny do mięsa (ze słoiczka)Dżem - 32 g z czarnej porzeczkiChrzan - 2 dagMusztarda stołowa - 1 łyżkaWino czerwone - 30 g wytrawnegoSkórka pomarańczowa - 20 g kandyzowanejSkórka z cytryny - Otarta z 1 owocuPieprz biały mielony - Do smakuPapryka mielona ostra - Do smakuPapryka mielona słodka - Do smakuSól - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Żurawinę i dżem zmiksuj na jednolity krem. Dodaj odciśnięty chrzan, musztardę, wino i drobno posiekaną skórkę z pomarańczy. Dopraw sos skórką i sokiem z cytryny oraz wszystkimi przyprawami. Podawaj do pasztetów i wędlin.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory