Składniki (4porcje)
-
Masło - łyżkaMąka pszenna - łyżkaBulion rybny - szklanka wywaru z ryby i jarzynMaggi - pół łyżeczkiRodzynki - garśćMigdały - garśćSok cytrynowy - z połowy cytrynyCukier - 2 łyżeczki + 1 na karmelWino czerwone - 100 ml, może być pół kieliszka malagi
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zrobić rumianą zaprażkę z łyżki masła i mąki, rozprowadzić smakiem z ryby. Dodać pół łyżeczki ekstraktu Maggi, garść rodzynków, garść oparzonych i drobno poszatkowanych migdałów, wcisnąć sok z pół cytryny, wsypać 2 łyżeczki miałkiego cukru i trochę karmelu dla koloru. Dla wykwintniejszego smaku można dodać kieliszek wina czerwonego lub pół kieliszka malagi.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory