Sos polski szary

Piotr Adamczewski/Magazyn Kuchnia 21.01.2020 16:13
(brak ocen)
OCEŃ
Sos polski szary
Sos polski szary
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zrobić rumianą zaprażkę z łyżki masła i mąki, rozprowadzić smakiem z ryby. Dodać pół łyżeczki ekstraktu Maggi, garść rodzynków, garść oparzonych i drobno poszatkowanych migdałów, wcisnąć sok z pół cytryny, wsypać 2 łyżeczki miałkiego cukru i trochę karmelu dla koloru. Dla wykwintniejszego smaku można dodać kieliszek wina czerwonego lub pół kieliszka malagi.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.