Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Żółtka - 8Grana padano - 4 łyżki, startyMakaron spaghetti - 40-45 dagSól - wedle uznaniaPieprz czarny mielony - wedle uznania, grubo mielonyBoczek wędzony - garść chudego, okrojonego w kosteczkęOliwa - odrobina
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ugotuj makaron w osolonej wodzie (możesz dodać nieco oliwy, aby makaron się nie sklejał, ale nie jest to konieczne). Wymieszaj w miseczce żółtka z serem, przypraw do smaku pieprzem. Do odcedzonego makaronu dodaj boczek przesmażony na odrobinie oliwy, wlej żółtka z serem i wymieszaj, ale nie za bardzo, bo carbonara zacznie się kleić. Podawaj od razu.Przepis: Walter Cherubini z restauracji Il Caminetto w Warszawie
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory