Składniki (4porcje)
-
Krewetki - 500 g oczyszczonychMakaron spaghetti - 500 gCebula biała - 80 gCzosnek - 2 ząbkiOliwa - 4 łyżkiWino białe - 100 mlPomidory - 2 puszki całych bez skóryCukier - 2 łyżeczkiBazylia - 1 łyżka posiekanejWegeta (przyprawa do zup) - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron spaghetti Podravka gotujemy al dente, odlewamy i zostawiamy odrobinę wody. Posiekaną cebulę podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy czosnek, rozdrobnione pomidory bez skórki Podravka, wino, cukier i łyżkę Vegety. Dusimy przez około 10 minut. Dodajemy krewetki i dusimy przez kolejne 10-15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy do sosu ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i dolewamy odrobinę wody, w której gotował się makaron. Przed podaniem gotowe danie posypujemy posiekaną bazylia.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory