Składniki (2porcje)
-
Makaron spaghetti - 200 gCebula biała - 1Podudzie z kurczaka - bez kościPomidory - 1/2 puszki pokrojonych w zalewieSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuKiełki fasoli mung - garść (kiełki mogą być dowolne)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Drobno posiekaną cebulę szklimy na oliwie. Mięso kurczaka kroimy w kostkę o boku 1 cm, dorzucamy na patelnię i smażymy na złoty kolor. Dodajemy pomidory razem z zalewą i dusimy 5 minut, aż powstanie gęsty sos pomidorowy. Doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy z ugotowanym i odcedzonym makaronem. Dodajemy kiełki, mieszamy i pakujemy do śniadaniówki. Możemy spakować dodatkowo brzoskwinię lub banana.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory