Składniki (5porcji)
-
Makaron spaghetti - 50 gSer owczy - 20 dag niezbyt dojrzałego pecorinoOliwa - 1 łyżkaPieprz czarny mielony - spora ilość
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Gotujemy spaghetti w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Odcedzamy, gdy jest jeszcze bardzo "al dente", zostawiając ok. szklanki wrzątku z gotowania. W misce szybko mieszamy tarty ser z wrzątkiem i dużą ilością pieprzu, by powstał kremowy sos.
2 / 2
Rzucamy makaron na rozgrzaną w dużym rondlu oliwę, szybko mieszając, polewamy sosem, mieszamy jeszcze raz i podajemy. Moja rada: osobno możemy podać miseczkę ze startym serem oraz młynek z czarnym pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory