Składniki (4porcje)
-
Awokado - 1 dojrzałePapryka czerwona - 1/2 (albo kilka kawałków różnego koloru)Ogórek szklarniowy - 1/2 świeżegoPapier ryżowy - 4 okrągłe arkuszeKiełki fasoli mung - 40 g mieszanki kiełków; mogą być też poraImbir - marynowanyŁosoś wędzony - ewentualnie kawałki; mogą być krewetki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Awokado, paprykę i ogórka kroimy w wąskie, podłużne paseczki. Arkusze papieru ryżowego pojedynczo zanurzamy na 3 sekundy w misce z gorącą wodą, aby zmiękły. Natychmiast rozkładamy je na płasko.
2 / 3
Na połowę każdego arkusza nakładamy kiełki, kawałki awokado, papryki, ogórka i odrobinę imbiru. Możemy też dorzucić łososia lub ugotowane krewetki.
3 / 3
Zwijamy arkusze w rulony. Podajemy z chińskim sosem do sajgonek lub z sosem sojowym wymieszanym z odrobiną octu ryżowego.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory