Springrolls

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 22.01.2020 17:06
(brak ocen)
OCEŃ
Springrolls
Springrolls
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (16porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ogórki pokrój na długie słupki, makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zalej octem ryżowym, dodaj posiekaną bazylię i kolendrę. Do płaskiej miski wlej ciepłą, przegotowaną wodę i na chwilę zanurzaj w niej po jednym arkusiku papieru ryżowego. Delikatnie osuszaj namoczone arkusiki na lnianej ściereczce, nakładaj na nie makaron i ogórkowe słupki, zwijaj dość ciasno w rolki. Każdą rolkę przekrój ukośnie na połowę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.