Stambulski borek z serem

Stambulski borek z serem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Twaróg półtłusty - 300 gSer owczy - 200 g miękkiego, w solanceSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuGałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczkiCiasto filo - 6 arkuszyMasło - 150 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Twaróg kruszymy, mieszamy z odcedzonym z solanki owczym serem, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
2 / 3
Rozwijamy ciasto filo, każdy arkusz smarujemy roztopionym masłem i układamy jeden na drugim. Na ostatnim arkuszu kładziemy farsz serowy, zwijamy ciasto w rulon, smarujemy z wierzchu masłem i układamy na wyściełanej pergaminem blasze.
3 / 3
Pieczemy 40 minut w 180 st. C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory