Stambulski borek z serem

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 20.05.2021 21:44
(brak ocen)
OCEŃ
Stambulski borek z serem
Stambulski borek z serem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Twaróg kruszymy, mieszamy z odcedzonym z solanki owczym serem, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 

2 / 3

Rozwijamy ciasto filo, każdy arkusz smarujemy roztopionym masłem i układamy jeden na drugim. Na ostatnim arkuszu kładziemy farsz serowy, zwijamy ciasto w rulon, smarujemy z wierzchu masłem i układamy na wyściełanej pergaminem blasze. 

3 / 3

Pieczemy 40 minut w 180 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.