Stateczki z cukinii

Haps Kids 14.02.2020 22:02
(brak ocen)
OCEŃ
Stateczki z cukinii
Stateczki z cukinii z ogórkowym żaglem to danie, które zadowoli nawet największego niejadka. Dlatego: "Cała załoga naprzód, prosto na talerze"!
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (3porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kurczaka umyje, osusz i pokrój w drobną kostkę. Cukinie umyj i pokrój wzdłuż na pół, a miąższ wykrój za pomocą łyżeczki. Obierz cebulę i posiekaj. Usmaż razem z miąższem cukinii i kurczakiem na gorącej oliwie. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą curry.

2 / 3

Ugotowany ryż wymieszaj z serkiem i dodaj do kurczaka i warzyw. Cukinie przełóż do naczynia żaroodpornego i wypełnij masą ryżową. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni Celsjusza przez ok. 20 - 25 minut.

3 / 3

W tym samym czasie umyj ogórka i za pomocą obieraczki wystrugaj cienkie plastry. Nasuń po jednym plasterku na wykałaczki, tak aby kształtem przypominały żagiel. Udekoruj nimi cukinię.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA