Steki wołowe z grilla

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 30.06.2020 12:43
(brak ocen)
OCEŃ
Steki wołowe z grilla
Steki wołowe z grilla
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Wymieszaj składniki marynaty, natrzyj steki, przykryj je folią i włóż na 4 godziny do lodówki. 

2 / 3

Zrób sos: grzyby natrzyj 2 łyżkami oliwy, białym pieprzem i 1/4 łyżeczki soli. Grilluj 10 minut, potem pokrój w plasterki. Na pozostałej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, wlej wino, a gdy wyparuje, dodaj bulion i grzyby. Wymieszaj i gotuj, aż połowa sosu odparuje. Wtedy dodaj wiórki masła, mieszając, aż sos lekko zgęstnieje. 

3 / 3

Steki ułóż na grillu, piecz 8-12 minut. Odwróć po 4-6 minutach. Podawaj z sosem i bagietką.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.