Steki wzmacniane whiskey

Steki wzmacniane whiskey
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Wołowina - 4 stekiMusztarda stołowa - 4 łyżkiCzosnek - 2 posiekane ząbkiMajeranek świeży - 4 łyżki świeżych listkówOliwa - 200 mlWhisky - 150 ml amerykańskiej
-
Marynata:
Pieprz czarny mielony - grubo mielony
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Płuczemy i osuszamy mięso. Mieszamy składniki marynaty i polewamy nią steki. Odstawiamy na 4 godz. do lodówki.
2 / 2
Wyjmujemy steki z marynaty, zdejmujemy z nich listki majeranku, posypujemy pieprzem i układamy na mocno rozgrzanym grillu. Pieczemy po 3-4 min z każdej strony.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory