Strudelki z jabłkami po kanadyjsku

Magazyn Kuchnia 04.02.2021 15:40
(brak ocen)
OCEŃ
Strudelki z jabłkami po kanadyjsku
Strudelki z jabłkami po kanadyjsku
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Wymieszaj jabłka z rodzynkami i pokrojonymi orzechami. Połącz mąkę z cynamonem, cukrem i gałką, dodaj do jabłek i wymieszaj.

2 / 3

Na cieście układaj jabłka i po łyżce mascarpone. Zwijaj jak krokiety, zakładając brzegi ciasta, aby farsz nie wypadł. Brzegi ciasta zwilż wodą i sklej. 

3 / 3

Smaż w głębokim oleju na złoty kolor (4-5 minut). Osącz z tłuszczu. Podawaj z sosem czekoladowym lub karmelowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.