Strudelki z jabłkami po kanadyjsku
Strudelki z jabłkami po kanadyjsku
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Jabłka - 2 szt (obrane oczyszczone z pestek i pokrojone na kawałeczki)Orzechy włoskie - 1/2 szklankiRodzynki - 1/3 szklankiMąka pszenna - 2 łyżkiCukier - 2 łyżkiCynamon - 1/2 łyżkiGałka muszkatołowa - 1 łyżeczkaMascarpone - 25 daPapier ryżowy - 1 opakowanie papieru na spring rolls (lepiej pszennego niż ryżowego)Olej rzepakowy - Do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Wymieszaj jabłka z rodzynkami i pokrojonymi orzechami. Połącz mąkę z cynamonem, cukrem i gałką, dodaj do jabłek i wymieszaj.
2 / 3
Na cieście układaj jabłka i po łyżce mascarpone. Zwijaj jak krokiety, zakładając brzegi ciasta, aby farsz nie wypadł. Brzegi ciasta zwilż wodą i sklej.
3 / 3
Smaż w głębokim oleju na złoty kolor (4-5 minut). Osącz z tłuszczu. Podawaj z sosem czekoladowym lub karmelowym.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory