Styryjska zupa krem z dyni

Magazyn Kuchnia/Anna Iwaszkiewicz 09.10.2020 14:33
(brak ocen)
OCEŃ
Styryjska zupa krem z dyni
Styryjska zupa krem z dyni
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cebulę oraz czosnek siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i lekko dusimy, ewentualnie doprawiając sproszkowaną słodką papryką. Zalewamy wodą lub bulionem i gotujemy, aż dynia zmięknie. Zupę miksujemy, doprawiamy solą oraz kminkiem.

2 / 2

Przed podaniem polewamy kapką śmietanki i olejem z pestek z dyni, posypujemy posiekanymi ziołami i uprażonymi pestkami dyni.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps