Szaszłyki marynowane w soku z granatów

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 18.02.2020 17:19
(brak ocen)
OCEŃ
Szaszłyki marynowane w soku z granatów
Szaszłyki marynowane w soku z granatów
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Umyte i osuszone piersi kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.

2 / 5

Dodajemy sok z cytryny i granatów, chilli, tymianek, kumin, oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem.

3 / 5

Przykrywamy miskę przezroczystą folią i wstawiamy do lodówki co najmniej na godzinę.

4 / 5

Zamarynowane mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków i smażymy na bardzo mocno rozgrzanej patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.

5 / 5

Co jakiś czas obracamy szaszłyki i smarujemy je pozostałą marynatą. Posypujemy pestkami granatu i liśćmi mięty.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA