Składniki (2porcje)
-
Pierś z kurczaka - 2Granat - 1/2 szklanka sokuChili w proszku - 1 łyżeczkaTymianek suszony - 1 łyżkaKumin (kmin rzymski) - 1/2 łyżeczki mielonegoOliwa - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuGranat - 2 łyżki pestekMięta - kilka liści
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 5
Umyte i osuszone piersi kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
2 / 5
Dodajemy sok z cytryny i granatów, chilli, tymianek, kumin, oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem.
3 / 5
Przykrywamy miskę przezroczystą folią i wstawiamy do lodówki co najmniej na godzinę.
4 / 5
Zamarynowane mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków i smażymy na bardzo mocno rozgrzanej patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.
5 / 5
Co jakiś czas obracamy szaszłyki i smarujemy je pozostałą marynatą. Posypujemy pestkami granatu i liśćmi mięty.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory