Szaszłyki wieprzowe z jabłkami

Magazyn Kuchnia 06.02.2020 13:01
(brak ocen)
OCEŃ
Szaszłyki wieprzowe z jabłkami
Szaszłyki wieprzowe z jabłkami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso kroimy w kostkę, cebulki obieramy i kroimy w ćwiartki. Wkładamy je do miski razem z mięsem. Mieszamy składniki marynaty, doprawiając solą i pieprzem (z solą ostrożnie). Wylewamy marynatę na mięso i odstawiamy na 2 godz. do lodówki. Jabłka kroimy na ćwiartki i posypujemy cynamonem. Na patyczki nabijamy, na przemian, cebulkę, mięso i jabłko. Grillujemy 20 min, polewając co chwilę marynatą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps