Szaszłyki wieprzowe z jabłkami

Szaszłyki wieprzowe z jabłkami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Wieprzowina - 800 g łopatki bez kościCebula biała - 4 małeJabłka - 2 winneCynamon - łyżeczkaMiód pszczeli - 4 łyżkiOliwa - 6 łyżekSos sojowy - 6 łyżekSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso kroimy w kostkę, cebulki obieramy i kroimy w ćwiartki. Wkładamy je do miski razem z mięsem. Mieszamy składniki marynaty, doprawiając solą i pieprzem (z solą ostrożnie). Wylewamy marynatę na mięso i odstawiamy na 2 godz. do lodówki. Jabłka kroimy na ćwiartki i posypujemy cynamonem. Na patyczki nabijamy, na przemian, cebulkę, mięso i jabłko. Grillujemy 20 min, polewając co chwilę marynatą.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego