Szaszłyki z perliczki

Dorota Biały/Magazyn Kuchnia 10.07.2020 13:59
(brak ocen)
OCEŃ
Szaszłyki z perliczki
Szaszłyki z perliczki
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Perliczki płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie odkrawamy większe kawałki mięsa od kości i kroimy je w grubą kostkę. Oprószamy solą, pieprzem, oregano i skórką z cytryny. Obkładamy listkami szałwii, przykrywamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.

2 / 3

Kawałki perliczki owijamy razem z szałwią w plastry bekonu, po czym nakłuwamy na patyczki do szaszłyków na przemian z szalotkami, grubymi plastrami suchej kiełbasy, kawałkami wątróbki.

3 / 3

Rozgrzewamy piekarnik lub grill elektryczny do 200 st. C i pieczemy szaszłyki 15-20 minut, skrapiając je na przemian oliwą i sokiem z cytryny.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.