Szaszłyki z sosem chili z ananasem

Natalia Nowak Bratek/Magazyn Kuchnia 21.10.2020 12:58
(brak ocen)
OCEŃ
Szaszłyki z sosem chili z ananasem
Szaszłyki z sosem chili z ananasem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Oczyszczonego kurczaka kroimy w sporą kostkę, zalewamy sosem imbirowym z soją, przyprawiamy. Mieszamy dokładnie i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut, by smak przeniknął do mięsa.

2 / 3

Paprykę i obrane mango kroimy w kostkę, cukinię w grube plastry, a cebulę w ćwiartki. Również w kostkę kroimy boczek.

3 / 3

Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie mięso i warzywa. Szaszłyki smarujemy niewielką ilością oleju, posypujemy pieprzem i solą. Układamy szaszłyki na rozgrzanym ruszcie i grillujemy z dwóch stron do momentu, kiedy z boczku wytopi się tłuszcz, a kurczak zacznie brązowieć. Podajemy z sałatą i sosem chili z ananasem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps