Szczypiorkowe masło z szalotką

Maria Szkop/Magazyn Kuchnia 08.07.2020 15:22
(brak ocen)
OCEŃ
Szczypiorkowe masło z szalotką
Szczypiorkowe masło z szalotką
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Masło wyjmujemy na godzinę z lodówki, aby stało się miękkie, a następnie mieszamy ze składnikami. Gotową masę układamy na zwilżonym pergaminie i zwijamy w rulon (działanie to wymaga dużej staranności, powinna powstać szczelna tubka). Następnie owijamy pergamin plastikową folią, którą skręcamy po bokach jak najciaśniej (powinno to wyglądać jak wielki cukierek) i związujemy końce. Wkładamy masło do lodówki na 3-4 godz., aby powstał twardy wałeczek.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.