Szparagi po koreańsku

Marta Dymek//Magazyn Kuchnia 10.06.2021 21:19
(brak ocen)
OCEŃ
Szparagi po koreańsku
Szparagi po koreańsku
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Szparagom odcinamy grube końce i delikatnie smarujemy szparagi olejem. Porządnie rozgrzewamy patelnię grillową lub grilla. Szparagi grillujemy - mają być jasnozielone, chrupkie, ale przyjemnie przypieczone. W tym czasie w szklance mieszamy wszystkie składniki sosu. Drobno siekamy szczypior. Zgrillowane szparagi przekładamy na półmisek, polewamy sosem, obficie posypujemy szczypiorem oraz sezamem. Podajemy jako dodatek do wszystkich dań z grilla lub zabieramy na majówkowe pikniki. Świetnie smakują też na zimno.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps