Szparagi zapiekane w winie
Szparagi zapiekane w winie
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Szparagi zielone - 1 kg oczyszczonych i obranychSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMasło - 4 łyżki zimnego i pokrojonego na kawałeczkiWino białe - 1/4 szklanki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Przygotowane szparagi gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut, nie dłużej, ponieważ powinny pozostać twardawe. Osączamy, większe przekrawamy, układamy w żaroodpornych foremkach.
2 / 2
Topimy masło i mieszamy z winem. Polewamy szparagi, solimy i pieprzymy. Pieczemy 15 minut w 220 st. C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory